Τα Θυρανοιξία του Προσκυνηταρίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τα Θυρανοιξία του Προσκυνηταρίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Ημερομηνία δημοσίευσης 24.07.2020

Tο απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουλίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της οικογένειας του κτήτορα κ. Σίλα Λουτσέτη, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό των Θυρανοιξίων του Ιερού Προσκυνηταρίου επ᾽ ονόματι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που οικοδόμησε στη μνήμη του μακαριστού πατρός του Αναγνώστου Ανδρέου Λουτσέτη, στο σημείο που πριν από τρία χρόνια αιφνίδια έφυγε απ᾽ αυτή τη ζωή, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού. 

Στο τέλος της Ακολουθίας εψάλη Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αναγνώστου, ενώ ο Σεβ. κ. Κύριλλος στη σύντομη προσφώνησή του συνεχάρη τον κτήτορα και την οικογένειά του που με την πράξη τους αυτή διατηρούν άσβεστη τη μνήμη του του πατέρα τους και το κανδήλι του Προσκυνηταρίου θα ανάβει πάντοτε, υπενθυμίζοντας σε όλους μας την φιλάγια ζωή και την  συνετή πορεία του αλήστου μνήμης Ανδρέου Λουτσέτη.

Στα Θυρανοίξια του νέου Προσκυνηταρίου, που βρίσκεται σε αγρόκτημα του μακαριστού ιεροψάλτου στην περιοχή της Παναγίας της Μονημερίτισσας στο Φράγμα των Μπραμιανών Ιεράπετρας, παρέστησαν όλα τα μέλη της οικογένειάς του αειμνήστου Αναγνώστου και αρκετοί φίλοι τους.