Συνάντηση για το έργο καταγραφής και αποτύπωσης των ιστορικών κτηρίων της παλαιάς πόλης της Ιεράπετρας.

Συνάντηση για το έργο καταγραφής και αποτύπωσης των ιστορικών κτηρίων της παλαιάς πόλης της Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 24.01.2020

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο επισκέφθηκαν το πρωΐ της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου 2020 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, η Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αμαλία Κωτσάκη και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρυσούλα Σοφιανού, προκειμένου να τον ενημερώσουν σχετικά με το έργο «Καταγραφή και τεκμηρίωση του ιστορικού κτηριακού αποθέματος στην παλαιά πόλη και την Κάτω Μερά Ιεράπετρας», για το οποίο έχει υπογραφτεί σύμβαση μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, του Δήμου Ιεραπέτρας και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην πρώτη αυτή ενημερωτική συνάντηση παρέστη και ο πολιτικός μηχανικός κ. Γεώργιος Σωμαράκης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συνομιλητές για την ενημέρωση και την αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως, του Δήμου Ιεράπετρας, του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, η οποία θα αναδείξει το πολιτιστικό απόθεμα της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας και θα δώσει την αναγκαία προστιθέμενη πολλαπλή αξία.