Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού-Φυσιολατρικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού-Φυσιολατρικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 26.01.2020

Το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Β´ Αρχιερατικής Περιφέρειας και Εφημέριο Ενορίας Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη, τον Εφημέριο Ενορίας Νέας Ανατολής π. Εμμανουήλ Προϊστάκη και τον Εφημέριο Ενορίας Μεταξοχωρίου π. Γεώργιο Μαυρογιαννάκη, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού-Φυσιολατρικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου Ιεράπετρας, σε κεντρικό καφέ της Ιεράπετρας, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, και πολλών Μελών και κατοίκων του όμορφου ορεινού χωριού της Δυτικής Ιεράπετρας. 

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του δραστήριου Συλλόγου και Ιεροψάλτη κ. Γεώργιο Φανουράκη, τον συνεχάρη γιατί όλοι μαζί οι Μεταξοχωρίτες, αν και ελάχιστοι διαμένουν πλέον στο ορεινό χωριό τους, καταφέρνουν και κρατούν άσβεστη τη φλόγα της πλούσιας και σπουδαίας λαϊκής παράδοσης του τόπου τους και αγωνίζονται με ζήλο και αγάπη να την μεταδώσουν στις νέες γενιές. Ανακοίνωσε δε ότι η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας έχουν καταβάλει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί το ερειπωμένο σπίτι του Μεγάλου γόνου του Μεταξοχωρίου, του Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη και ήδη εκπονείται η απαραίτητη μελέτη. Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, ευλογημένο το νέο έτος από τον Κύριο και ευόδωση στους σκοπούς του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φανουράκης, ευχαρίστησε τον Σεβ. για την παρουσία και την αγάπη με την οποία πάντοτε περιβάλλει τον Σύλλογο και ευχήθηκε σε όλους υγεία, φώτιση από τον Θεό και ευημερία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιεράπετρας Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ενώ παρέστησαν η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Ιεράπετρας για θέματα Εθελοντισμού κ. Κωστής Αστροπεκάκης.