Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού-Φυσιολατρικού Συλλόγου Ανατολής Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού-Φυσιολατρικού Συλλόγου Ανατολής Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 12.01.2020

Το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Ανατολής Αιδεσ. Ματθαίο Πατεράκη ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού-Φυσιολατρικού Συλλόγου Ανατολής, στο στέκι του συλλόγου στο παραδοσιακό αυτό χωριό της Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Αγγελάκη και τα Μέλη του δραστήριου Συλλόγου για την ευγενική πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένο από τον Κύριο και δημιουργικό το νέο έτος 2020, με υγεία, αγάπη, ειρήνη και ομόνοια. Επίσης, τόνισε τη συμβολή και την ευθύνη του Συλλόγου για την καταγραφή, διαφύλαξη και μεταλαμπάδευση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της Ανατολής στις νέες γενιές, και διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι η Τοπική Εκκλησία είναι αρωγός και συμπαραστάτης σ᾽ αυτό το πολύτιμο έργο.

Χαιρέτισαν, ακόμη ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Προεστάκης και αρκετοί Ανατολιώτες και φίλοι του Συλλόγου.