Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεντρίου Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεντρίου Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 15.01.2020

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Κεντρίου Αιδεσ. πρωτ. Γεώργιο Κανάρη και τους διαμένοντας στο Κεντρί Εφημερίους Βαϊνιάς πρωτ. Γεώργιο Γιανναδάκη, Κάτω Χωριού Οικονόμο Παντελεήμονα Καββουσανό και Μεσελέρων Οικονόμο Γεώργιο Μανθαιάκη, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεντρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε την Πρόεδρο κ. Σοφία Τσαντηράκη και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του δραστήριου Συλλόγου για την ευγενική πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένο από τον Κύριο, ειρηνικό, καρποφόρο και δημιουργικό το νέο έτος 2020. Επίσης, συνεχάρη το Δ.Σ. για την όλη δραστηριότητά του στον τομέα της καταγραφής, διαφύλαξης και ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, και έκανε αίτημα συστράτευσης όλων των χωριανών στην όμορφη προσπάθεια αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλων μας, όχι μόνο του Δ.Σ, και χρέος όλων μας είναι να γνωρίζουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμά μας και να παραδίδουμε στις νέες γενιές. Τέλος, επεσήμανε τη ρήση του Σεφέρη, ότι κόβοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν μας είναι σαν να το κόβεις από το μέλλον και διαβεβαίωσε για την αρωγή και συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με τον Σύλλογο, ιδιαιτέρως στο θέμα της αναβίωσης της ξεχασμένης παραδοσιακής τέχνης της αγγειοπλαστικής, προς προαγωγή της Τοπικής Κοινωνίας.

Χαιρέτισαν ακόμη η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Τσαντηράκη, η οποία ευχαρίστησε τον Σεβ. για την παρουσία του, και ο καταγόμενος από το Κεντρί εκπρόσωπος του Δημάρχου και εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Ιεράπετρας για θέματα Εθελοντισμού κ. Κωστής Αστροπεκάκης, ενώ παρέστησαν αρκετά Μέλη του Συλλόγου.