Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. Σητείας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 14.01.2020

Το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Α.Κ.) Σητείας σε γνωστή αίθουσα δεξιώσεων της περιοχής Σητείας. 

Ο Πρόεδρος της καταξιωμένης εθελοντικής ομάδας κ. Γιάννης Δασκαλάκης προσφώνησε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους καθώς και τα μέλη της ΕΔΕΑΚ για την άψογη συνεργασία τους και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και προσφορά. Επίσης, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πλούσιων δραστηριοτήτων των Διασωστών Σητείας της χρονιάς που πέρασε, εξαίροντας τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους των Ενοριών Αγίας Αικατερίνης πρωτ. Νικόλαο Παθιάκη και Αγίας Φωτιάς Οικονόμο Μιχαήλ Μπετείνη, ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη από τον Δημιουργό Τριαδικό Θεό η νέα χρονιά, με υγεία, αγάπη και ελπίδα. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Δασκαλάκη για όσα έργα αγάπης προσφέρουν στους συνανθρώπους μας, αυθόρμητα και εθελοντικά, χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση ή υλικά ανταλλάγματα και τόνισε ότι το έργο των Εθελοντών και Εθελοντριών Διασωστών είναι τεράστιο και ανεκτίμητο, γιατί κίνητρό τους είναι μόνο η έμπρακτη αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τον τόπο μας και ο αλτρουϊσμός. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι Διασώστες αναγκάζονται πολλές φορές να καλύψουν ένα τεράστιο κενό των Υπηρεσιών της Πολιτείας στην απομονωμένη περιοχή της όμορφης Σητείας. Τέλος, τον διαβεβαίωσε για την αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη αλλά και με όλους τους Φορείς για την ανάδειξη και συνέχιση της προσφοράς των Εθελοντών Διασωστών της Σητείας.

Χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν, επίσης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Διοικητής της 11ης ΜΚΣΕ κ. Μάριος Σφενδουράκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Αϊλαμάκης, 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου κ. Κωνσταντίνος Παθιάκης, ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας κ. Γεώργιος Μάλλιος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Μακρυνάκης και Ελένη Πλατανάκη κ.ά.