Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, μαζί με το νέο Πρωτοσύγκελλό του, στο Φανάρι.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, μαζί με το νέο Πρωτοσύγκελλό του, στο Φανάρι.
Ημερομηνία δημοσίευσης 15.02.2020

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, επισκέφθηκε την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, την Έδρα της Μητρός Εκκλησίας, συνοδευόμενος από το νέο Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Σκαρβέλη.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος, ο οποίος την περασμένη Κυριακή χειροτόνησε τον π. Αμβρόσιο σε Πρεσβύτερο, παρουσίασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το νέο Πρωτοσύγκελλό του. Ο Παναγιώτατος τον συνεχάρη για την προαγωγή του και του έδωσε την πατρική ευχή και ευλογία του για την ανάληψη των νέων πολυεύθυνων καθηκόντων του.

Κατά την παραμονή του στο Φανάρι, ο Σεβ. Κύριλλος, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, παρακολούθησε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου τη συναυλία της Χορωδίας γυναικών της Μητροπόλεως Δέρκων «Δάφνες». Την εκδήλωση τίμησε με την υψηλή παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Παρέστησαν οι Αρχιερείς - μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδριάζει αυτές τις μέρες στο Φανάρι, ιεράρχες του Θρόνου από την Πόλη, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και πλήθος Ρωμιών. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος. Ο Άρχων Ιερομνήμων της Μ.τ.Χ.Ε. Δρ Αντώνιος Χατζόπουλος, μίλησε με θέμα: "Συμπόρευση οθωμανικής και ελληνικής μουσικής". Στο τέλος ο Πατριάρχης ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα, συγχαίροντας τους συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης και ευχόμενος σε όλους τα δέοντα.

Τέλος, την Παρασκευή το εσπέρας, προσκεκλημένος από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, παρεκάθησε σε τιμητικό δείπνο προς τιμήν των Μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, στο Ξενοδοχείο «Hyatt» της Κωνσταντινουπόλεως προς τιμή του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 45 ετίας (1975-2020) από την εις Επίσκοπο εκλογή και χειροτονία του Σεβ. Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης. Αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις εκ μέρους του Σεβ. Αρχιεπισκόπου και του Παναγιωτάτου Πατριάρχου, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκεια της Μητρός Εκκλησίας προς τον τιμώμενο πολιό Ιεράρχη, για την πολυσχιδή αρχιερατική διακονία και αφοσίωσή του προς το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, ενώ Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Γιακουμάκη, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.