Ο Αρχιερατικός Εσπερινός  στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Χανδρά Σητείας.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός  στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Χανδρά Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 01.07.2020

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία αρκετών πιστών της περιοχής τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Χανδρά Σητείας, που βρίσκεται στη θέση «Αγιασμένος», κοντά στον Μεσαιωνικό οικισμό Βόιλα.

Στην ακολουθία χοροστάτησε λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή των θαυματουργών αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, υπογραμμίζοντας ότι οι Άγιοι Ανάργυροι ως Ιατροί έλαβαν από τον Θεό τη χάρη και τη δύναμη να θεραπεύουν τις ασθένειες των ανθρώπων θαυματουργικώς, και δεν περιοριορίζονταν μόνο στη θεραπεία του σώματος, αλλά ήταν και κήρυκες της Βασιλείας των Ουρανών. 

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι οι Άγιοι Ανάργυροι, που μαρτύρησαν στη Ρώμη, εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να θαυματουργούν και να θεραπεύουν τις σωματικές και ψυχικές αρρώστιες εκείνων που με πίστη και πόθο προστρέχουν σε αυτούς και επικαλούνται τη θαυματουργική χάρη τους. 

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και Κληρικοί της περιοχής και παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Σητείας κ. Σταύρος Συλλιγαρδάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χανδρά κ. Γεώργιος Ανυψητάκης, καθώς και πιστοί της ευρύτερης περιοχής.