Ο Αρχιερατικός Εσπερινός  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία  στην Ενορία Κάτω Χωριού Ιεράπετρας.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία  στην Ενορία Κάτω Χωριού Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 20.07.2020

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουλίου 2020 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης του Προφήτου Ηλιού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Κάτω Χωριού Ιεράπετρας, που βρίσκεται στην κορυφή της νότιας παρυφής του όρους Θρυπτής. 

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του μεγάλου, φλογερού, δυναμικού και ζηλωτή Προφήτη από τη Θέσβη, αλλά και στον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο έφυγε από την παρούσα ζωή. Όπως σημείωσε ο Σεβ/τος κ. Κύριλλος, ο ναός αυτός, που ανήγειρε η ευσέβεια των προγόνων μας στην κορυφή του βουνού, δεσπόζει με πανοραμική θέα προς τον κάμπο και την πόλη της Ιεράπετρας, καθώς ο Προφήτης Ηλίας συνδέεται με μεγάλες κορυφές ορέων, όπως το Καρμήλιον όρος, πάνω στο οποίο προσέφερε κατά θαυμαστό τρόπο τη θυσία του, όταν από τον ουρανό κατήλθε φωτιά και κατέκαψε τα σφάγια, το όρος Σινά, πάνω στο οποίο είχε θεοπτεία και το όρος Θαβώρ, πάνω στο οποίο εμφανίσθηκε μαζί με τον Κύριό μας κατά την Μεταμόρφωσή Του. Ευχήθηκε, τέλος, χρόνια πολλά και όλοι να ακολουθήσουμε τοπαράδειγμα του Προφήτου Ηλία και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, με ζωντανή πίστη και θερμή προσευχή.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, και άλλοι Κληρικοί, ενώ παρέστησαν πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Μαρία Ρουμελιωτάκη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων/νος Αστροπεκάκης, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας.
.