Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ζάκρου.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ζάκρου.
Ημερομηνία δημοσίευσης 02.02.2020

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών της ιστορικής κοινότητος τελέσθηκε το απόγευμα τoυ Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου 2020 ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου στον φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της Ζάκρου Σητείας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο νόημα της Δεσποτικής και Θεομητορικής συνάμα εορτής. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά του μικρού Χριστού στον ναό από τους γονείς του Ιωσήφ και Παναγία και την υπάντησή Του από τον δίκαιο Συμεών και την προφήτιδα Άννα. Τέλος, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά, ιδιαιτέρως στις Μητέρες, και ο εν αγκάλαις του δικαίου Συμεών αγκαλοφορούμενος Κύριος μας Ιησούς Χριστός να ανοίξει τα μάτια των ψυχών όλων μας για να τον αναγνωρίσουμε κι εμείς ως Θεό και Δεσπότη στη ζωή μας, όπως τον αναγνώρισε και ο δίκαιος Συμεών.

Στην ακολουθία ἐλαβαν μέρος ο πρώην και ο νυν Εφημέριοι της Ενορίας πρωτ.  Πολύκαρπος Ζουριδάκης και Νεκτάριος Παθιάκης αντίστοιχα και ο Εφημέριος Παλαικάστρου και Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης, ενώ εκκλησιάσθηκαν ενορίτες και άλλοι πιστοί, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος του δραστήριου και καταξιωμένου Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Κατσικαλάκης κ.α..