Με μεγαλοπρέπεια η εορτή της Πεντηκοστής στην Ενορία Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου.

Με μεγαλοπρέπεια η εορτή της Πεντηκοστής στην Ενορία Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου.
Ημερομηνία δημοσίευσης 08.06.2020

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου Σητείας την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής και της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της απολύσεως ο Σεβ. κ. Κύριλλος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, του ονομαζομένου «Εσπερινού της Γονυκλισίας», αναγιγνώσκοντας κατά την τάξιν τις Ευχές της Γονυκλισίας. Στην ακολουθία μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Εφημέριος της Ενορίας Πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης.

Μετά την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά και ευλογημένα με τη χάρη και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος. Ιδιαιτέρως καλοσώρισε στην Ενορία τον συντοπίτη μας Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Εξοχώτατο κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο συνεχάρη για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τις συντονισμένες ενέργειες για να ξαναβρεί η Χώρα τους κανονικούς της ρυθμούς. Καλοσώρισε επίσης τον αξιότιμο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο ευχαρίστησε για την παρουσία του, αφού αποδεικνύει στην πράξη ότι όλη η Κρήτη αντιμετωπίζεται ισάξια, ακόμη και οι πιο ακριτικές περιοχές, όπως είναι το Παλαίκαστρο. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος και του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι ο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σητείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Τσιφετάκης και Κων/νος Ξενικάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Καζαμίας, ο Δοιηκητής της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου κ. Μάριος Σφενδουράκης, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου κ. Κων/νος Παθιάκης, ο Λιμενάρχης Σητείας κ. Ιωάννης Ψαράκης κ.α.