Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων  στην Ενορία Μύρτου Ιεράπετρας

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων  στην Ενορία Μύρτου Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 01.07.2020


Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, εορτή της μνήμης των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Μύρτου Ιεράπετρας. 

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά των δύο αγίων αναργύρων ιατρών, οι οποίοι αφιλοκερδώς και αναργύρως πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους πάσχοντες συνανθρώπους τους. Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος οι άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν μαζι με τη σωματική θεραπεία και τις ψυχές των ανθρώπων, και παράλληλα τους δίδασκαν  την πίστη στον αληθινό Θεό, ευχήθηκε δε να προστατεύουν και να θεραπεύουν τις ασθένειες όλων όσοι τιμούν τη μνήμη τους και επικαλούνται τη χάρη τους. 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και Εφημέριοι της περιοχής, συμμετείχαν ενορίτες και άλλοι πιστοί ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέξανδρος Παντελάκης.