Με κάθε επισημότητα τελέσθηκε ο Αγιασμός των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού.

Με κάθε επισημότητα τελέσθηκε ο Αγιασμός των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού.
Ημερομηνία δημοσίευσης 19.01.2020

Με κάθε επισημότητα τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού που διέθεσε ο Δήμος Ιεράπετρας στον Μακρύ Γιαλό. Το Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, κατόπιν ευγενικής προτροπής του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου. 

Oι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συνεχάρησαν εγκάρδια τον Δήμαρχο  Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου κ. Ι. Παπαδάκη για τη λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού στο νέο κτίριο, που συμβάλλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού και σηματοδοτεί την πρόοδο, την ανάπτυξη και ενότητα της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Αντώνης Ρουτζάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, οι Περιφερ. Σύμβουλοι της Π.Ε. Λασιθίου κ.κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, Νεκτ. Παπαβασιλείου και Κων/νος Ξενικάκης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπύραρχος κ.  Νικ. Λαγουδάκης, ο Δ/ντής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Μουρτζάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Κρήτης κ. Στυλ. Καρακούδης και ο Δ/κτής του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού, ο οποίος επέδωσε στον Δήμαρχο Ιεράπετρας ευχαριστήρια πλακέτα για την προσφορά  κατάλληλου χώρου από τον Δήμο και τη διαμόρφωση του κτιρίου, όπου μεταστεγάστηκε η υπηρεσία.

Στην ακολουθία του Αγιασμού συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, ο Παν/τος Ηγούμενος της Ι. Μονής Καψά Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης, οι Αιδ/τοι Εφημέριοι Μαύρου Κολύμπου Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, Μακρύ Γιαλού Πρωτ. Γεώργιος Χατζάκης και Κουτσουρά Οικονόμος Κων/νος Κεντριστάκης. Παρέστησαν οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας κ.κ. Θεοδ. Καλαντζάκης και Γεώργιος Ζερβάκης αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Αντώνης Ρουτζάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αρχιπύραρχος κ.  Νικ. Λαγουδάκης, ο Δοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγ. Νικολάου κ. Π. Ζερβάκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Αξιωματικών Κρήτης και της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου. 


 

 
 .