Κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Σητείας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.

Κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Σητείας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.
Ημερομηνία δημοσίευσης 02.02.2020

Το βράδυ τoυ Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου 2020, σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Σητείας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από πολύτεκνους Εφημερίους της Σητείας, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα του Συλλόγου Πολυτέκνων Σητείας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Σπυριδάκη και τα Μέλη του δραστήριου και ιστορικού Συλλόγου για την πρόσκληση και ευχήθηκε εγκάρδια σε όλα τα μέλη των Πολύτεκνων οικογενειών χρόνια πολλά, καλό και δημιουργικό το νέο έτος 2020, με την ευλογία του Θεού στα σπίτια τους. Όπως ανέφερε, ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και σημείωσε ότι οι πολύτεκνοι γονείς είναι ήρωες και ότι τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών μεγαλώνουν και ανατρέφονται με περισσότερη ισορροπία και κοινωνικοποιούνται ευκολότερα και γρηγορότερα. Ο Θεός να σάς ευλογεί και να σάς στηρίζει, επεσήμανε, γιατί εσείς ζείτε και βιώνετε έντονα την ευλογία Του στο έργο της συνδημιουργίας. Τέλος, εξήρε τον σημαντικό ρόλο της πολύτεκνης οικογένειας για την κοινωνία και την πατρίδα μας και διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας θα παραμείνει στο πλευρό των Πολυτέκνων οικογενειών και όλοι οι Ιερείς μας θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν ποικιλοτρόπως το ευλογημένο έργο τους.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος κ. Σπυριδάκης αναφέρθηκε στον ρόλο του Συλλόγου αλλά και στη σημασία της Πολύτεκνης οικογένειας για την κοινωνία και το Έθνος μας. 

Παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Σητείας Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μακρυνάκης, ο οποίας και χαιρέτησε, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σητείας, ο Δ/κτής του Α.Τ. Σητείας κ. Γ. Μάλλιος, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυραμαδίου κ Κων. Παθιάκης, εκπρόσωπος της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μάρω Νικητάκη, και πολύτεκνοι της περιοχής με τις οικογένειές τους.