Κοπή Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Στεφάνου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.

Κοπή Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Στεφάνου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.
Ημερομηνία δημοσίευσης 19.01.2020

Το βράδυ της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος σε μία όμορφη τελετή στο ανακαινισμένο παλιό Σχολείο του χωριού ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Ιεράπετρας. 

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον δραστήριο Πρόεδρο και ιεροψάλτη της Ενορίας Μακρύ Γιαλού κ. Κωνσταντίνο Καμενάκη και όλα τα Μέλη του Δ.Σ. για την ευγενική πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους καρποφόρα και ευλογημένη από τον Κύριο η νέα χρονιά. Στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία του πολύτιμου έργου των πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων στη διατήρηση της πολιτιστικής μας παράδοσης αλλά και στην ενότητα και συνοχή της τοπικής κοινωνίας. 

Χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν επίσης ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιεράπετρας Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου κ. Εμμανουήλ Τσαμαπανάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μακρύ Γιαλού κ. Εμμανουήλ Καπετανάκης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Στεφάνου κ. Εμμανουήλ Μπαγορδάκης. 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Πολιστικού Συλλόγου κ. Καμενάκης αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την ευλογητική παρουσία του, προέβη σε αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε, και ζήτησε τη συνδρομή και συμπαράσταση όλων για την ευόδωση των σκοπών του Συλλόγου, που είναι η ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής. 

Ακολούθησε στον ίδιο χώρο δεξίωση με τη συμμετοχή όλων, ιδιαιτέρως των μόνιμων κατοίκων της Κοινότητας με καταγωγή από χώρες της Ευρώπης.