Κοπή Βασιλόπιτας στην Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλο.

Κοπή Βασιλόπιτας στην Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλο.
Ημερομηνία δημοσίευσης 27.01.2020

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως της διοίκησης της Μονάδος, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στη Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου στο ανατολικότερο σημείο της Κρήτης, στο
Κάβο Σίδερο, παρουσία του Διοικητού, του Υποδιοικητού, των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, των Ναυτών και εργαζομένων, καθώς και εκπροσώπων των Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στον Διοικητή κ. Κων/νο Παθιάκη, στους Αξιωματικούς και όλο το προσωπικό της μονάδος ευλογημένη χρονιά από τον Κύριο και καλή δύναμη στο έργο τους. «Εδώ στο ακριτικό αυτό σημείο της πατρίδος μας φυλάσσετε Θερμοπύλες και αγωνίζεστε με όλες σας τις δυνάμεις, ψυχή τε και σώματι, για να υπερασπίζεστε καθημερινά τα σύνορα και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είστε συνεχώς στη σκέψη και στην προσευχή μας. Να σας προστατεύει και να σας περιφρουρεί ο Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου», τόνισε ο Σεβ.

Ο Διοικητής κ. Κων. Παθιάκης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο κ. Kύριλλο που πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό των μόνιμων στελεχών και των στρατευμένων του Πολεμικού Ναυτικού και στηρίζει έμπρακτα στο έργο της Μονάδος και όλους τους παρισταμένους για την παρουσία τους.

Στην τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο Εφημέριος Παλαικάστρου και Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ´ Α´ Αρχιερατικής Περιφέρειας πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης και ο Εφημέριος Ενορίας Κρυονερίου Οικονόμος Εμμανουήλ Μαρκάκης, ενώ παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σητείας και αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Ιτάνου κ. Γεώργιος Αϊλαμάκης, ο Διοικητής της 11 ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Μάριος Σφενδουράκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου κ. Νικόλαος Χατζηδάκης κ.α..