Η πρώτη του έτους 2020 στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Η πρώτη του έτους 2020 στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 01.01.2020

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 η εορτή της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου, η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και η πρώτη του έτους στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους του ναού, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.

Αντί κηρύγματος, κατά τη διάρκεια του κοινωνικού, αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβ. κ. Κυρίλλου με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς, από τον Προϊστάμενο του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο. 

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, προέστη στην επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους και ευχήθηκε από καρδίας σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Iεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και πολυάριθμοι πιστοί. 

Τέλος, προσφέρθηκε καφές για όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα του ναού.