Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου.

Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου.
Ημερομηνία δημοσίευσης 01.01.2020

Tο απόγευμα της Πρωτοχρονιάς του 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβουσίου Ιεράπετρας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν κατά σειρά ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Συλλόγου κ.  Μιχάλης Δερμιτζάκης, γνωστός και καταξιωμένος αρχιτέκτονας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Κύριλλο για την θετική ανταπόκριση και την παρουσία του στο Καβούσι και εξεζήτησε τις ευχές και τις ευλογίες του για την νέα χρονιά αλλά και για το βαρύ έργο που αναλαμβάνει ο Σύλλογος στην διατήρηση της παράδοσης και των πανανθρώπινων αξιών. 

Χαιρετισμό και ευχές για καλή και καρποφόρα χρονιά απηύθηναν στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου κ. Μαρία Χαλκιαδάκη.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος χαιρέτισε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε ευλογημένη από τον Κύριο και καρποφόρα η νέα χρονιά με υγεία, πρόοδο και ευημερία. Συνεχάρη τον κ. Δερμιτζάκη για την εκλογή του  στη θέση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο των Πολιτιστικών Συλλόγων στη διατήρηση και μεταλαμπάδευση στη νέα γενιά των ηθών, των εθίμων και της παράδοσης του τόπου, συντελώντας στην ενότητα και συνεργασία μεταξύ των μελών της κοινότητας. Το Καβούσι έχει τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, τόνισε ο Σεβ., το οποίο έχομε όλοι χρέος να αναδείξομε και να προβάλλομε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και θα το κατορθώσουμε όταν δεν μένουμε στάσιμοι αλλά στηριζόμενοι στην παράδοση παράγουμε και εμείς πολιτισμό σήμερα.