Η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς.

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς.
Ημερομηνία δημοσίευσης 13.01.2020

Το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς Ιεράπετρας, στην αίθουσα του Συλλόγου, παρουσία πολλών Βαϊνιωτών. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε στην επανεκλεγείσα Πρόεδρο κ. Αναστασία Νεοφώτιστου και στα νεοεκλεγέντα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, ευλογημένο και καρποφόρο το νέο έτος από τον «καιρούς και χρόνους εν τη ιδία αυτού εξουσίαν θέμενον» Κύριο Ιησού Χριστό. Επίσης, τους συνεχάρη για τις πλούσιες δραστηριότητές τους για τη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς της Βαϊνιάς, τους διαβεβαίωσε για τη στήριξη και συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, ώστε να μεταλαμπαδεύσουν και στις νέες γενιές τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα που παραλάβαμε από τους προπάτορές μας, επ’ ωφελεία της συνοχής της κοινωνίας του όμορφου χωριού τους.

Εκτός από τον Εφημέριο της Ενορίας πρωτ. Γεώργιο Γιανναδάκη στην τελετή συμμετείχαν οι καταγόμενοι από τη Βαϊνιά Κληρικοί π. Εμμανουήλ Προϊστάκης και π. Ματθαίος Πατεράκης, ενώ παρέστη η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιεράπετρας η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.