Η κοπή της Βασιλόπιτας στον Δήμο Ιεράπετρας.

Η κοπή της Βασιλόπιτας στον Δήμο Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 15.01.2020

Tο μεσημέρι της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν την έναρξη των εργασιών του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2020, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου Ιεράπετρας.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της πόλεως Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, η νέα χρονιά που ήδη μας αξίωσε ο Κύριος και εισήλθαμε να είναι ειρηνική, καρποφόρα και μεστή από τις ευλογίες του Θεού.  Συνεχάρη τον Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την αγαστή συνεργασία Ιεράς Μητροπόλεως και Δήμου Ιεράπετρας, στο πλαίσιο πάντοτε των διακριτών ρόλων τους, και επανέλαβε ότι η Τοπική Εκκλησία θα συνεργάζεται σε κάθε επίπεδο με τον Δήμο για την προαγωγή, την ανάδειξη και την προβολή του τόπου μας και θα στηρίζει κάθε καλοπροαίρετη και ανιδιοτελή προσπάθεια για την ωφέλεια των Δημοτών του Δήμου, αφού, όπως τόνισε, ο λαός που υπηρετούμε είναι ο ίδιος. Ζήτησε, τέλος, από όλους να αφήσουμε στην άκρη τα προσωπικά ή ό,τιδήποτε μας χωρίζει και να καλλιεργήσουμε την ενότητα, την αγάπη και την αλληληγγύη.

Ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ευχήθηκε με τη σειρά του χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη και ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την παρουσία του αλλά και για τη γενικότερη στήριξη της Τοπικής Εκκλησίας σε έργα ανάπτυξης και προόδου του Δήμου Ιεράπετρας, διαβεβαίωσε δε με τη σειρά του ότι η συνεργασία των δύο Φορέων θα συνεχιστεί. Ζήτησε, επίσης, συστράτευση όλων των Φορέων για την διεκδίκηση περισσότερων πόρων από την κεντρική Κυβέρνηση του Κράτους αλλά και στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου με προσωπικό, για να συνεχισθεί απρόσκοπτα και να υλοποιηθεί το δημοτικό έργο.