Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 26.01.2020


Tην Κυριακή ΙΕ´ Λουκά, 26 Iανουαρίου 2020, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος και χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, και συλλειτουργούντος του Σεβ. ΜητροπολίτουΙεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβ. κ. Ιωσήφ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την ευγενή πρόσκληση και την πνευματική χαρά του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, εξέφρασε την βαθειά του συγκίνηση, γιατί ενθυμήθηκε τα χρόνια της νεότητός του, όταν υπηρετούσε στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ως Πρωτοσύγκελλοςυπό την πνευματική καθοδήγηση του μακαριστού ΜητροπολίτουΙεραπύτνης και Σητείας Φιλοθέου. Σήμερα, όμως, συνέχισε ο Σεβ. κ. Ιωσήφ, ο Άγιος Γεώργιος παρίσταται αοράτως στο ανακαινισμένο από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ευγένιο παλάτι του και αισθανόμαστε έντονη την παρουσία των δύο αοιδίμων Αρχιερέων ανάμεσά μας. Στη συνέχεια ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή με τρόπο απλό, κατανοητό και εναργή, μεταδίδοντας τα θεολογικά νοήματά της στους πιστούς. Όλοι μας, τόνισε ο Σεβ., έχουμε ανάγκη να μετανοήσουμε όπως ο Άγιος Ζακχαίος του Ευαγγελίου, ο Αρχιτελώνης και στυγνός φοροεισπράκτορας, και να αλλάξουμε νοτροπία, τρόπο σκέψης και ζωή, αφού πρώτα έλθουμε εις εαυτόν και κατανοήσουμε ότι η ασθένεια η μεγάλη της ψυχής είναι η αμαρτία, η οποία θανατώνει την ψυχή μας. Και την ίαση και θεραπεία της αρρώστιας αυτής την παρέχει μόνο ο Χριστός μας, ο οποίος ζητά να μείνει στον οίκο της ψυχής μας.

Στο τέλος τελέσθηκαν τα ιερά ετήσια μνημόσυνα των μακαριστών Ελένης Τσιγκρή και Ελευθερίας Χριστάκη. 

Μετά την Απόλυση ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον συντοπίτη Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ για την αποδοχή της προσκλήσεως και τηνπνευματική αγαλλίαση που προσέφερε σε όλους μας σήμερα με τη συλλειτουργία, η οποία δηλώνει την εν πνεύματι και αληθεία ενότητα και αγάπη μεταξύ των Αρχιερέων, και ζήτησε να ενθύμείται στις προς Κύριον προσευχές του το φιλογενές και φιλάγιο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και τον ταπεινό Επίσκοπό του.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης και Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και ο πρ. Δήμαρχος κ. Νίκος Χριστοφακάκης.