Αρχιερατικός Εσπερινός  στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Ρούσσας Εκκλησίας Σητείας.

Αρχιερατικός Εσπερινός  στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Ρούσσας Εκκλησίας Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 24.06.2020

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Tρίτης 23 Ιουνίου 2020 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται στη θέση «Κουτσουλόπετρες» της Ενορίας Ρούσσας Εκκλησίας Σητείας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στο τέλος της ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην τιμή που αποδίδει η Εκκλησία στο πρόσωπο του «εν γεννητοίς γυναικών μείζονος», κατά την αψευδή μαρτυρία του Κυρίου μας. Επίσης υπογράμμισε ότι η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει τα Γενέθλια μόνο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και του ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο οποίος με θαυμαστό τρόπο συνελήφθη και γεννήθηκε από την ηλικιωμένη και στείρα Ελισάβετ για να ετοιμάσει τον δρόμο του Χριστού. Τέλος, σημείωσε ότι η Εκκλησία καλεί όλους μας να μιμηθούμε τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη, και να προσφέρουμε και εμείς ως δώρα τους εαυτούς μας στον Θεό, αφού το όνομα Ιωάννης σημαίνει δώρο Θεού, προσπαθώντας να ζούμε όπως ο Πρόδρομος, κατά την προτροπή του Ψαλμωδού, κατά φύση, αποφεύγοντας το παρά φύση και ποθώντας το υπέρ φύση στη ζωή μας. 

Ο Σεβ. ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους, ιδιαιτέρως στον οικοδεσπότη και κτήτορα του ναού και απόστρατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γεώργιο Μαρκαντωνάκη, και του ευχήθηκε να έχει την χάρη, την πρεσβεία και διαρκή την προστασία του αγίου στη ζωή και την οικογένειά του, καθώς και στον παριστάμενο Δήμαρχο Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη, στον οποίο, κατά παράκληση του φιλοξενούντα κ. Μαρκαντωνάκη, πρόσφερε μια εικόνα του Τιμίου Προδρόμου, σημειώνοντας ότι η οικογένειά του υπήρξε από τους πρώτους δωρητές του κατάγραφου αυτού ναού, που οικοδομήθηκε σε αυτή την πανοραμική θέση. 

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης από τη Μονή Τοπλού και Κληρικοί της περιοχής, ενώ παρέστησαν αρκετοί πιστοί που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού.