Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και η κοπή της Βασιλόπιτας της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου Ιεράπετρας.

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και η κοπή της Βασιλόπιτας της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 17.01.2020

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των Μυρτιανών και άλλων ευσεβών χριστιανών της περιοχής, τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου 2020 ο Αρχιερατικός Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Αντωνίου στον φερώνυμο μεταβυζαντινό Ιερό Ναό της Ενορίας Μύρτου Ιεράπετρας.

O Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια  προέστη στη λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Αντωνίου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιεράπετρας.

O Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για τον βίο και τις αρετές του «οικιστή» και καθηγητή της ερήμου, σημειώνοντας ότι ο άγιος Αντώνιος ήταν ο θεμελιωτής του αναχωρητικού βίου, όχι επειδή αποστρεφόταν τους ανθρώπους, αλλά από τον ιερό πόθο να συναντήσει τον Κύριό μας Ι. Χριστό και να βρει την ιερά ησυχία, γιαυτό και η Εκκλησία μας δίκαια τον ονόμασε Μέγα και Καθηγητή της Ερήμου. Μοίρασε στους φτωχούς τα υπάρχοντά του και έφυγε στην έρημο αντιμετωπίζοντας τους πειρασμούς του διαβόλου και καλλιεργώντας τις αρετές του, ενώ κοντά σ’ αυτόν βρήκαν καταφύγιο και άλλοι ασκητές. Επίσης μίλησε για τη σημασία της άσκησης στη ζωή μας και τόνισε ότι όλοι καλούμαστε στις μέρες μας να ακολουθήσουμε το ασκητικό φρόνημα του Μεγάλου Αντωνίου και το ασκητικό ήθος της Εκκλησίας μας.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου στην ανακαινισμένη αίθουσα της Κοινότητας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Πρόεδρο κ. Αλ. Παντελάκη, στα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μύρτους και όλους τους Μυρτιανούς καλή και καρποφόρα χρονιά με την βοήθεια και την προστασία του Αγίου Αντωνίου.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την τιμή να ευλογήσει και φέτος τη Βασιλόπιτα της Τοπικής Κοινότητας, καθώς και τους παριστάμενους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιεράπετρας που λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους την πανήγυρη. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρισταμένους.

Στον Εσπερινό της πανηγύρεως του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγ. Αντωνίου Μύρτου τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμεριωτάκη, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Αγγελάκης και Αλ. Μουζουράκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύρτου κ. Μιχαήλ Παπαγεωργίου και αρκετός κόσμος.