Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 27.09.2020

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας, όπου στο τέλος τέλεσε τα τεσσαρακονθήμερα μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Νικολάου Τσαντάκη, Γεωργίου Καπετανάκη και Μαρίας Κατσούλη. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θαυμαστής αλιείας και της ομολογίας του Πέτρου μετά την υπακοή του στον λόγο του Χριστού. Όπως σημείωσε, ο Κύριος κάλεσε για Μαθητές και Αποστόλους του τους απλούς και αγράμματους ψαράδες, αυτούς που ήταν αφανείς κοινωνικά και περιφρονούσε ο κόσμος, για να φανεί στον κόσμο πως η διάδοση του Ευαγγελίου δεν ήταν συνέπεια ανθρώπινης δυνάμεως και σοφίας, αλλά αποτέλεσμα της δυνάμεως και της χάριτος του Θεού. Οι Απόστολοι ακόλουθησαν τον Χριστό, γιατί επέδειξαν απλότητα καρδιάς, ταπείνωση, πίστη, αφοσίωση και υπακοή, αναγνωρίζοντάς τον ως Θεάνθρωπο Κύριο.  

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Εφημέριος Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και ο Συνταξιούχος Εφημέριος Αιδεσιμώτατος Σκευοφύλαξ π. Μιχαήλ Θαλασσινός, και ο Ιερολ. Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης ενώ παρέστησαν πολλοί πιστοί, που τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.