Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μαλλών.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μαλλών.
Ημερομηνία δημοσίευσης 10.02.2020

Με μεγάλη εκκλησιατική λαμπρότητα πανηγύρισε την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, το φερώνυμο βόρειο κλίτος του Ιερού Ενοριακού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μαλλών Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. κ. Kύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή και την ευσέβεια του Ιερέως Χαραλάμπους, τονίζοντας ότι σε βαθύ γήρας αξιώθηκε να μαρτηρήσει για τον Χριστό. Αύτη την παλαιά και πεπατημένη από τους αγίους μας μαρτυρική οδό, που την εποχή του Αγίου Χαραλάμπους ήταν το μαρτύριο του αίματος, και στον σύγχρονο κόσμο είναι το μαρτύριο της συνειδήσεως, δηλ. να γινόμαστε «μάρτυρες τη βουλήσει άνευ μαστίγων και διωγμών», οφείλουμε να συνεχίσουμε να ακολουθούμε σήμερα οι βαπτισμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί. Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετική ευλογία που τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Ιερομάρτυρος και Θαυματουργού αγίου φυλάσσεται στον πανηγυρίζοντα καί Ενοριακό Ιερό Ναό των Μαλλών, προστατεύοντας διηνεκώς τους κατοίκους της περιοχής.

Στην πανήγυρη παρέστησαν οι ενορίτες των Μαλλών και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Μαρία Σακαδάκη - Μπαχλιτζανάκη και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ. Μαρία Βολυράκη.