Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαμαιζίου Σητείας.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαμαιζίου Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 27.07.2020

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο φερώνυμος ιστορικός Ιερός Ενοριακός Ναός του Χαμαιζίου Σητείας.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο. 
Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του εορταζομένου αγίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο χάρισμα της ιάσεως των σωματικών και ψυχικών νοσημάτων που έλαβε από τον Θεό. Όπως  σημείωσε ο Σεβ., ο εορταζόμενος άγιος ονομάσθηκε Παντελεήμων από Παντολέων, διότι ελεούσε τους πάντες και ακτινοβολούσε την άδολη αγάπη και προσφορά προς όλους. Είναι ο κορυφαίος των αγίων Αναργύρων Ιατρών και συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο την επιστήμη της ιατρικής με τη φιλανθρωπία, χρησιμοποιώντας τη μόρφωση και τα πολλά προσόντα του για τον πάσχοντα άνθρωπο, τον οποίο θεράπευε με τη βοήθεια του Ιατρού των ψυχών και των σωμάτων όλων μας Ιησού Χριστό. Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους την προστασία και τις πρεσβείες του ανάργυρος Ιατρού και μεγάλου Ιαματικού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος.

Στην πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Χαμαιζίου έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο εκ Χαμαιζίου καταγόμενος Κληρικός της Ιεράς Αρχεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Γαρεφαλάκης και Εφημέριοι της περιοχής, ενώ εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικολ. Μακρυνάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαμαιζίου κ. Δημήτριος Γαρεφαλάκης, ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.