Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής επί τη εορτή της μνήμης του Οσίου Χατζη-Ανανία.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής επί τη εορτή της μνήμης του Οσίου Χατζη-Ανανία.
Ημερομηνία δημοσίευσης 23.04.2020

Mε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μέσα στην χαρμόσυνη ατμόσφαιρα της Αναστάσεως και παράλληλα αθόρυβα και ταπεινά, όπως θα ήθελε και ο Όσιος, κεκλεισμένων των θυρών και με τη συμμετοχή μόνο της Αδελφότητος της Μονής, λόγω της ισχύουσας προσωρινής απαγόρευσης για την επίσκεψη προσκυνητών στα μοναστήρια, εορτάσθηκε την Τετάρτη της Διακαινησίμου 22 Απριλίου 2020, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Εξακουστής Μαλλών, η μνήμη του Όσιου Χατζή-Ανανία του Θαυματουργού, κτήτορος και επανιδρυτού της εν λόγω Μονής. 

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στη συνέχεια ιερούργησε και ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Οσίου. 

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε από καρδίας ο αναγνωρισμένος στη συνείδηση των πιστών της Ανατολικής Κρήτης τοπικός μας άγιος, Όσιος Χατζη-Ανανίας ο εκ Μαλλών, να πρεσβεύει στον Αναστάντα Κύριό μας Ιησού Χριστό υπέρ της Ηγουμένης Μοναχής Ολυμπιάδος και της Αδελφότητας της Μονής, αλλά και υπέρ όλων όσοι τιμούν με ευλάβεια και κατά Χριστόν τη μνήμη του. Τέλος, τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο των ιερών λειψάνων του Θαυματουργού Οσίου.