Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο  στην Ενορία Μυρσίνης Σητείας.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο  στην Ενορία Μυρσίνης Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 25.10.2020

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, Κυριακή ΣΤ´ Λουκά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρσίνης, όπου στο τέλος τέλεσε το μνημόσυνο των μακαριστών Γεωργίου Τσιρακάκη (τρίμηνο) και του Εμμανουηλ Τσαγκαράκη (συναπαντήματα).

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της θεραπείας του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών, υπογραμμίζοντας την κυριαρχία του εξουσιαστή των πάντων και απελευθερωτή του ανθρώπου από τα δεσμά της δουλείας και του θανάτου Κυρίου μας Ιησού Χριστού πάνω στους δαίμονες, που φοβισμένοι ζήτησαν να τους επιτρέψει να μπουν μέσα στους χοίρους, αλλά και στην αχαριστία των Γεργεσηνών, οι οποίοι αντί να μετανοήσουν ζήτησαν από τον Χριστό να φύγει από τον τόπο τους. Όπως, σημείωσε, άλλο δαιμονόπληκτος και άλλο ψυχασθενής ή νευρωτικός και δεν πρέπει να συγχέουμε τις δύσκολες αυτές για τον άνθρωπο καταστάσεις. Ο διάβολος είναι πρόσωπο υπαρκτό και το μεγαλύτερο κατόρθωμά του είναι να μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει και ότι είναι προϊόν μυθεύματος ή φαντασίας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη ζωή μας να ασχολούμαστε μόνο με τον Χριστό και όχι με τον αιώνιο εχθρό του ανθρώπου τον διάβολο. Τότε μόνο και εμείς θα παραμένουμε θεραπευμένοι, όπως ο θεραπευθείς δαιμονισμένος της ευαγγελικής περικοπής, και θα καθόμαστε ιματισμένοι και σωφρονούντες δίπλα στον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας Ιησού Χριστό.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο πρώην και ο νυν Εφημέριος της Ενορίας Μυρσίνης πρωτ. Γεώργιος Χριστοφδουλάκης και π. Νικόλαος Σφενδουράκης, και ο Ιερολ. Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ παρέστησαν ενορίτες και άλλοι πιστοί.