Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 01.02.2020

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, εορτή της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών ενοριτών Μαρίας Μανουσάκη, Δασκάλας (τεσσαρακονθήμερο), Ελπίδας Ζερβάκη (τεσσαρακονθήμερο), Φωτίου Θωμαΐδη (τρίμηνο) και Δεσποίνης Τηνιακού (εννεαήμερο) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ράντισε τους ευσεβείς χριστιανούς με τον Αγιασμό κατά τον οποίο αναγνώσθηκαν και οι ευχές του εορτάζοντος Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος «εις κήπους, αμπελώνας και χωράφια» και προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό, ενώ μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, παρετέθη κέρασμα και καφές από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «Ο Μύσων» στην Αίθουσα του Σισσιτίου εις μνήμην της μακαριστής Δασκάλας και συνεργάτιδας της Ενορίας Μαρίας Μανουσάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε νεαρή ηλικία μετά από άνιση μάχη με την επάρατη ασθένεια. 

Ο Σεβ. με την ευκαιρία επισκέπτηκε τον χώρο καθημερινής παρασκευής του συσσιτίου των απόρων, καθώς  και τη Σχολή Αγιογραφίας-Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως, που λειτουργούν στους χώρους της Ενορίας Αγίου Γεωργίου, και ευχήθηκε σε όλους εγκάρδια καλό μήνα.