Αγιασμός στο νεοσυσταθέν Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου  από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.

Αγιασμός στο νεοσυσταθέν Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου  από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.
Ημερομηνία δημοσίευσης 14.09.2020

Με κάθε επισημότητα, σε κλίμα έκδηλης ικανοποίησης και με τη τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, τελέσθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο ο Αγιασμός της έναρξης του νέου σχολικού έτους στο νεοσυσταθέν Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, το οποίο λειτουργεί για πρώτη χρονιά στο Καβούσι του Δήμου Ιεράπετρας με 28 μαθητές από όλο το Νομό Λασιθίου.

Στον σύντομo χαιρετισμό του, αμέσως μετά την ακολουθία του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν για τη λειτουργία του σχολείου στο Καβούσι, τον Δήμαρχο κ. Θεοδ. Καλαντζάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, το Υπουργείο Παιδείας στο πρόσωπο του παρόντος Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Αναστάσιο Χατζημανώλη, τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για το Λασίθι της πλούσιας μουσικής παράδοσης, αφού ένα όραμα δεκαετιών πραγματώνεται και επιτέλους το Μουσικό Σχολείο λειτουργεί με μαθητές από όλο το Λασίθι, από το Μεραμπέλλο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, σηματοδοτώντας έτσι την ενότητα που έχει ανάγκη ο τόπος. Ευχήθηκε δε από καρδιάς στους μαθητές, στους Καθηγητές και στους γονείς καλή, ευλογημένη και καρποφόρα σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Θεοδ. Καλαντζάκης,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αναστάσιος Χατζημανώλης, η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Μαρία Χαλκιαδάκη, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Φουντουλάκης, και ο συντονιστής μουσικών σπουδών κ. Δροσουλάκης, οι οποίοι αναφέθηκαν στη μεγάλη σημασία της ίδρυσης και λειτουργίας Μουσικού Γυμνασίου στο Λασίθι και στις συστηματικές προσπάθειες πολλών ετών για το ξεκίνημα της λειτουργίας του νέου σχολείου, και έδωσαν τις ευχές τους για καλή και γόνιμη νέα σχολική χρονιά. 

Στην Ακολουθία του Αγιασμού του Μουσικού Γυμνασίου παρέστησαν ακόμη ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης, ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, Μέλη του Δημ. Συμβουλίου Ιεράπετρας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου κ. Μαρία Χαλκιαδάκη, γονείς των μαθητών και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων.

.