Στη Χρυσή ιερούργησε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος 

Στη Χρυσή ιερούργησε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος 
Ημερομηνία δημοσίευσης 15.07.2019

Την Δευτέρα 15 Ιουλίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και ευλόγησε τους άρτους στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της νήσου Χρυσής, που είναι κτισμένος δίπλα από τα υπολείμματα αρχαίων κτισμάτων της Μινωικής και Ρωμαϊκής περιόδου. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και οι συλλειτουργούντες Κληρικοί μετέβησαν στη Χρυσή με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, κατόπιν ενεργειών του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας. Tην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν επισκέπτες του νησιού και Λιμενικοί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον μήνα Ιούλιο, εκτός από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χρυσής, Αρχιερατικές Θείες Λειτουργίες τελέσθηκαν και στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αντωνίου Διονυσάδων και Αγίου Νικολάου Κουφονησίου. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ιερούργησε στα τρία αυτά νησιά της εκκλησιαστικής του Επαρχίας, προκειμένου να προσφερθεί η αναίμακτος θυσία της Θείας Ευχαριστίας στα Ιερά Θυσιαστήριά τους και να μνημονευθούν οι ψυχές όσων συνδέονταν με τους απαράμιλλης αρχαιολογικής, οικολογικής και τουριστικής αξίας τόπους αυτούς της Ανατολικής Κρήτης.