Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κύριλλος μετείχε σε Συνοδικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κρήτης Βασιλείου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κύριλλος μετείχε σε Συνοδικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κρήτης Βασιλείου
Ημερομηνία δημοσίευσης 10.11.2019

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, μετά από απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Αρχιερατική θεία και Μνημόσυνο για τον ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Κρήτης Βασιλείου (1941-1950), τού από Αρκαδίας (1902-1941), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου για τον αοίδιμο Πρωθιεράρχη που τελούνται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου κ. Ειρηναίος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Συνοδικοί Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος και κήρυξε επίκαιρα τον θείο Λόγο, και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, και ο φιλοξενούμενος Σεβ. Μητροπολίτης Μουάνζας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Ιερώνυμος. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Πρωθιεράρχου Βασιλείου ενώπιον των λειψάνων του , ο οποίος διακρίθηκε τόσο για το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του, όσο και για την πατριωτική και γενικότερα την εθνική του δράση.