Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας στα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας στα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου
Ημερομηνία δημοσίευσης 21.10.2019

Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γερασίμου και την εορτή του προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου.

 

 

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, οι Δήμαρχοι Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, οι αντιδήμαρχοι Κωστής Καστελλιανάκης, Θωμάς Χαριτάκης, Γιώργος Βάρδας και Κίμωνας Χουρδάκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» Γιάννης Ανδριώτης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουνενός, ο πολιτευτής Μανόλης Κλώντζας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανόλης Παπαδάκης, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, τοπικών φορέων, συλλόγων και αρχών και πλήθος πιστών.

Τον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη προσφώνησε ο Πανοσιολιότατος Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Π.Χ.. Ευχές του απηύθυνε και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος.

Αμέσως μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ευχές και δώρα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο από τους επισήμους και από πολίτες, ενώ μία μεγάλη εικόνα του Αγίου Γερασίμου του προσέφερε ο Ιερός Κλήρος και οι μοναστικές αδελφότητες της Μητροπόλεως.

 

Πηγή: http://www.anatolh.com