Με λαμπρότητα ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Mηνά Βαϊνιάς Ιεράπετρας

Με λαμπρότητα ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Mηνά Βαϊνιάς Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 10.11.2019

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Βαϊνιάς Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο, τα βασανιστήρια και στο μαρτύριο του τιμωμένου αγίου, σημειώνοντας ότι αν και Αιγύπτιος ο άγιος Μηνάς συνδέθηκε ιδιαίτερα με την Κρήτη, όπου κατά την παράδοση περιφερόταν ως καβαλάρης στους δρόμους του Μεγάλου Κάστρου την περίοδο της Τουρκοκρατίας για να προστατεύσει τους Χριστιανούς της πόλεως. Επίσης, σημείωσε την ιδιαίτερη σχέση που έχομε με τους Αγίους της Εκκλησίας μας και ότι μάς καλούν να τους μιμηθούμε στο ανδρείο φρόνημα, στην πίστη, στην ταπείνωση, στην αγάπη προς τον Χριστό και τους ανθρώπους. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους πλούσια την ευλογία και τις πρεσβείες του καρτεροψύχου και γενναίου μεγαλομάρτυρα της πίστεώς μας Αγίου Μηνά του Θαυματουργού, προστάτη αγίου της Ενορίας Βαϊνιάς. 

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής και παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης και πολλοί πιστοί.