Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά
Ημερομηνία δημοσίευσης 22.11.2019

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού μετείχε στην πανήγυρη του ιστορικού Ι. Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως των Χανίων. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, και του οικείου Ιεράρχου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων Ιεράρχης του σεπτού της Ορθοδοξίας Κέντρου, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος με λόγο ρέοντα, πλήρη υψηλών θεολογικών εννοιών και νοημάτων μίλησε για το ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος και των γεννητόρων Αυτής Ιωακείμ και Άννας. Ακολούθησε Δοξολογία για τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες εορτάζουν την ημέρα αυτή και στη συνέχεια η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης των Χανίων. 

Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τους δρόμους και τις πλατείες της πόλεως και μετείχε εις την λιτάνευση της Παναγίας. Ακολούθησε αβραμιαία φιλοξενία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό.