Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης Καπιστρίου

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης Καπιστρίου
Ημερομηνία δημοσίευσης 15.07.2019

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουλίου ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Καπιστρίου Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε κατάλληλα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο της χήρας μητέρας Αγίας Ιουλίττας και του μονάκριβου τρίχρονου γιου της Αγίου Κηρύκου, υπογραμμίζοντας τις αρετές των Αγίων της πίστεως, της αγάπης προς τον Χριστό και της αφοσιώσεως σ᾽ Αυτόν, παραμένοντας ασάλευτοι και σταθεροί στις αξίες και τα πιστεύω τους και οδηγούμενοι στο μαρτύριο του σώματος. Παράλληλα τόνισε τη σημασία των Αγίων στη ζωή των ανθρώπων της εποχής μας και ότι πάντοτε οι μάρτυρες της πίστεως αποτελούν φωτεινά μονοπάτια και οδοδείκτες στη ζωή μας, αρκεί εμείς να προσπαθήσομε να παραμένομε σταθεροί σε όσα οι προπάτορές μας μάς κληροδότησαν.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον μοναδικό ιερό ναό στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας επ᾽ ονόματι των εορταζομένων Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης έλαβαν μέρος πλειάδα Εφημερίων της περιοχής και παρέστησαν αρκετοί από την ευρύτερη περιοχή.