Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Δημοτική Χορευτική Ομάδα Ιεράπετρας

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Δημοτική Χορευτική Ομάδα Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 30.12.2017

  Τα παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της περιοχής της Ιεράπετρας έψαλλαν στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο το απόγευμα του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου τα μέλη της Δημοτικής Χορευτικής Ομάδας Ιεράπετρας. Η Δημοτική Ομάδα Χορού, με νέος και νέες με παραδοσιακές στολές της περιοχής και παιδιά, που συνόδευε ο Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤ.Α.» του Δήμου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Γεωργαλάκης, απέδωσε τα παλαιά ανέκδοτα κάλαντα της Ιεράπετρας, με τη συνοδεία των μουσικών οργάνων του Βαγγέλη Βαρδάκη (βιολί), Νικ. Μαστοράκη (κιθάρα) και Ιωάννη Βρακουράκη (νταούλι). Τα κάλαντα, αξίζει να σημειώσουμε, ότι κατέγραψε ο βαθύς γνώστης και ερευνητής της μουσικής παράδοσης της ανατολιτικής Κρήτης βιολάτορας κ. Βαγγέλης Βαρδάκης, από παλαιούς Ιεραπετρίτες και τα απέδωσε σε άψογη εκτέλεση.
  Τη Χορευτική Ομάδα πλαισίωναν και μέλη του Σώματος Ελεθοντριών Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας. 
  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤ.Α.», την επικεφαλής κ. Αικατερίνα Βαγγέλα, χοροδιδάσκαλο, και όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας Χορού Ιεράπετρας, και τους συνεχάρη για την καταγραφή και αναβίωση των παραδοσιακών καλάντων της περιοχής.
  Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τους μοίρασε ημερολόγια τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως και στα παιδιά σελιδοδείκτες με το ημερολόγιο τους έτους 2018.