Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Εξακουστής Μαλλών

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Εξακουστής Μαλλών
Ημερομηνία δημοσίευσης 31.12.2017

  Tην Κυριακή προ των Φώτων και ημέρα αποδόσεως της εορτής των Χριστουγέννων, 31 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας.
  Αντί κηρύγματος, ο Σεβ. ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη επί τοις Χριστουγέννοις, η οποία αναγνώσθηκε και σε όλες της Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως.
  Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μονής, ευχήθηκε δε στη Ηγουμένη, στην Αδελφότητα και σε όλο το εκκλησίασμα καλό και ευλογημένο το νέο έτος 2018, ειρηνικό και καρποφόρο πνευματικά με τις πρεσβείες της Παναγίας της Εξακουστής και του Οσίου Χατζηανανίου, του κτήτορος της Μονής.
  Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Αιδεσιμώτατοι Σκευοφύλακας π. Μιχαήλ Ξυδιανός, Προϊστάμενος Ι. Ναού Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας, και Οικονόμος π. Αντώνιος Κανάρης, Εφημέριος της Μονής, ενώ παρέστη πολυάριθμο εκκλησίασμα από την ευρύτερη περιοχή.
  Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου η Ηγουμένη Φεβρωνία Μοναχή και η Αδελφότητα της Μονής συνομίλησε με τον Σεβ. Ποιμενάρχης τους και αντάλλαξαν ευχές ενόψει του νέου έτους.