Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Κατηχητικών Συνάξεων & Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως για την Εορτή των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Κατηχητικών Συνάξεων & Σχολής  Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως για την Εορτή των Χριστουγέννων.
Ημερομηνία δημοσίευσης 18.12.2019

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ & ΣΗΤΕΙΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ & ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ & ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 

 

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 6:30´ μ.μ., στη δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων Ιεράπετρας «Μελίνα Μερκούρη», οι μαθητές των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την οποία πλαισιώνουν η Χορωδία των Ιεροψαλτών και των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές των Παιδικών και Νεανικών Συνάξεων των Ενοριών της Ιεράπετρας θα παρουσιάσουν παραδοσιακά κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας, ποιήματα και θεατρική παράσταση με τίτλο «Ένα δένδρο μια φορά» του Ευγενίου Τριβιζά.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης», με τη Χορωδία των Ιεροψαλτών της Ιεράπετρας και μαθητές της Εκκλησιαστικής Μουσικής και των παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Σχολής, θα αποδώσουν επίκαιρους ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου και παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια.
Προσκαλούνται όλοι να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση ενόψει της μεγάλης εορτής της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ