Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Πρεσβυτέρας Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζη στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Πρεσβυτέρας Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζη στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας
Ημερομηνία δημοσίευσης 18.03.2023

Το Σάββατο της Γ´ Εβδομάδας των Νηστειών 18 Μαρτίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας. 

Πριν την Απόλυση τέλεσε κατά την τάξη το τεσσαρακονθήμετο Μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Πρεσβυτέρας του επί σειρά ετών Πρωθιερέως του Μητροπολιτικού Ναού Μιχαήλ Τζώρτζη.

Ο Σεβ. συλλυπήθηκε τον πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζη και τα παιδιά του και ευχήθηκε ο «και νεκρών και ζώντων την εξουσίαν έχων ως Αθάνατος Βασιλεύς και Αναστάς εκ νεκρών Κύριος ημών Ιησούς Χριστός» να αναπαύσει την ψυχή της μακαριστής Μαρίας Πρεσβυτέρας εν Χώρα Ζώντων και μετά των Αγίων και των Δικαίων. 

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης, ο Εφημέριος Ενορίας Κεντρίου πρωτ. Γεώργιος Κανάρης, ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, ο Εφημέριος Ενορίας Νέας Ανατολής π. Εμμανουήλ Προϊστάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι και έλαβαν μέρος στο μνημόσυνο ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδάκης και ο πρωτ. Μιχαήλ Ξυδιανός.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων και η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.