Ο Aρχιερατικός Εσπερινός της Αναλήψεως στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Παπαδιόκαμπο Σητείας

Ο Aρχιερατικός Εσπερινός της Αναλήψεως στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Παπαδιόκαμπο Σητείας
Ημερομηνία δημοσίευσης 25.05.2023

Με τη δέουσα κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαΐου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Χαμεζίου στην περιοχή «Παπαδιόκαμπος» Σητείας, δίπλα στο κρητικό πέλαγος. 

Προηγήθηκε κατά την τάξη στον αύλειο χώρο του ναού η εναρκτήριος Ακολουθία του Πάσχα και εψάλη για τελευταία φορά το Χριστός Ανέστη. Οι πιστοί ασπάστηκαν την εικόνα της Αναστάσεως και εισήλθαν στον ναό για τον Εσπερινό της Αναλήψεως.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στους πιστούς.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στο θεία γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και στη σημασία του για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος Λιθινών πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, ο Εφημέριος Χαμεζίου Οικονόμος Χριστοφόρος Τζαννιδάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Γιαννακάκη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαμεζίου κ. Δημήτριος Γαρεφαλάκης.