Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος Μέλος της Πατριαρχικής Συνοδείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αθήνα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος Μέλος της Πατριαρχικής Συνοδείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αθήνα
Ημερομηνία δημοσίευσης 22.05.2023

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε  τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα από την Παρασκευή, 19 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της οποίας, την Κυριακή χοροστάτησε για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, που παραχώρησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η “Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών - Γηροκομείο-Πτωχοκομείο”, με την καθοριστική συμβολή του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Εντιμ. Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Παναγιώτατος επισκέφτηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ το Σάββατο, το μεσημέρι, τιμήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων με την ύψιστη διάκριση του Δήμου «Ευκλεής Αθηναίος», που απονέμεται για πρώτη φορά, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». 

Ο Παναγιώτατος επέστρεψε στην Πόλη νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. 

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, και Τριτεύων κ. Καλλίνικος, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο Εντιμ. κ. Θεμιστοκλής Καρανικόλας, Πατριαρχικός υπάλληλος.