Η κοπή της Bασιλόπιτας του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ιεράπετρας «Κρητικός Χορός»

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ιεράπετρας «Κρητικός Χορός»
Ημερομηνία δημοσίευσης 14.01.2023

Το απόγευμα του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενή πρόσκληση της Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Ιεράπετρας «Κρητικός Χορός», μετέβη στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην πόλη της Ιεράπετρας και ευλόγησε την Βασιλόπιτα. 

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ουρανία Γαλανάκη, στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλους τους παρευρισκομένους φίλους του Συλλόγου και στις οικογένειές τους ευλογημένος από τον Δημιουργό του παντός Κύριο ημών Ιησού Χριστό ο νέος χρόνος, υγεία, ευημερία και δημιουργικότητα.  

Επίσης, ο Σεβ. συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου και τα Μέλη του Δ.Σ. για τις όμορφες και πρωτοπόρες δραστηριότητες του Συλλόγου, που συμβάλλουν στην καταγραφή, στη διατήρηση και κυρίως στη διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης της Ιεράπετρας στα νέα παιδιά με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, ηθών και εθίμων, και εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι η Τοπική Εκκλησία είναι πρόθυμη και ανοικτή σε οποιαδήποτε μορφής συνεργασία για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

Εκ μέρους του Συλλόγου η Πρόεδρος κ. Ουρανία Γαλανάκη ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την αποδοχή της προσκλήσεως και όλους τους παρόντες για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο. Επίσης, εκ μέρους του Συλλόγου η καταξιωμένη Διδασκάλισσα παραδοσιακών χορών κ. Αικατερίνα Βαγγέλα προσέφερε στον Σεβ. κ. Κύριλλο ένα συμβολικό δώρο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Εφημέριος Ενορίας Ελεούσας και Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης και Νεκτάριος Παπαδάκης, και πολλά μέλη του Συλλόγου με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα.