Η κοπή της Bασιλόπιτας του Πολιστικού Συλλόγου Νέας Ανατολής Ιεράπετρας «Ο Ξερόκαμπος»

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Πολιστικού Συλλόγου Νέας Ανατολής Ιεράπετρας «Ο Ξερόκαμπος»
Ημερομηνία δημοσίευσης 22.01.2023

 

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενή πρόσκληση της Προέδρου του Δ.Σ. του Πολιστικού Συλλόγου Συλλόγου Νέας Ανατολής Ιεράπετρας «Ο Ξερόκαμπος», μετέβη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα και ευλόγησε την Βασιλόπιτα. 

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Στέλλα Μάκαρη, στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλους τους παρόντες που προσήλθαν, έτη πολλά και ευλογημένα από τον «καιρούς και χρόνους θέμενο εν τη ιδία Αυτού εξουσία» Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Συνεχάρη όλο το Δ.Σ. για τις πλούσιες δραστηριότητες του νεοσύστατου Συλλόγου και ευχήθηκε οι πλούσιες δραστηριότητες που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν, για την προαγωγή της τοπικής κοινωνίας και τη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς του ευλογημένου τόπου μας. 

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης χαιρέτισε την εκδήλωση, ευχαρίστησε την Πρόεδρο και όλο το Δ.Σ. για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και να φέρει υγεία και ειρήνη. Επίσης, τόνισε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Συλλόγου και εξήγγειλε το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου εντός του οικισμού. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, και ευχήθηκε ο νεοφυής Σύλλογος υπό την προεδρία της δραστήριας Προέδρου να έχει γόνιμη θητεία και να πραγματοποιήσει πολλές δράσεις για την ανάπτυξη και το καλό του τόπου.  

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μάκαρη ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο, τον Δήμαρχο κ. Καλαντζάκη, τους παρόντες Αντιδημάρχους και όλων τον κόσμο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Ιδιαιτέρως δε εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την Ιερά Μητρόπολη αλλά και την Ενορία Νέας Ανατολής και στον Εφημέριο π. Εμμανουήλ Προϊστάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους στο ξεκίνημα του Συλλόγου με την παραχώρηση προσωρινής στέγης σε οίκημα της Ενορίας. Τέλος, ζήτησε τη συμπαράσταση όλων των κατοίκων για την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε και ο συντοπίτης μας Καθηγητής στο MIT και επαναπατρισθείς Δρ Εμμανουήλ Χανιωτάκης, ο οποίος εξήρε το φυσικό κάλλος και την ομορφιά του τόπου μας και ζήτησε από όλους συστράτευση για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Εφημέριος Ενορίας Ελεούσας και Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Νεάς Ανατολής π. Εμμανουήλ Προϊστάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης, Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης και Νεκτάριος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Ανατολής κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, φίλοι και μέλη του Συλλόγου και πολύς κόσμος. Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα και διασκέδαση με παραδοσιακό συγκρότημα ντόπιων καλλιτεχνών κρητικής μουσικής.