Η κοπή της Bασιλόπιτας του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Κρητικό Περβόλι» στην Ιεράπετρα

Η κοπή της Bασιλόπιτας του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Κρητικό Περβόλι» στην Ιεράπετρα
Ημερομηνία δημοσίευσης 20.01.2023

Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ανταποκρινόμενος σε ευγενή πρόσκληση του Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Κρητικό Περβόλι», μετέβη στις πρότυπες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραλαβής και συσκευασίας κηπευτικών προϊόντων του Συνεταιρισμού στο Κεντρί Ιεράπετρας, τέλεσε αγιασμό και ευλόγησε την Βασιλόπιτα. 

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού και Αντιδήμαρχο Ιεράπετρας κ. Νεκτάριο Παπαδάκη, στον Ταμία και Αντιδήμαρχο Ιεράπετρας κ. Κωνσταντίνο Αστροπεκάκη, στα Μέλη του Δ.Σ. και σε όλα τα Μέλη του Συνεταιρισμού ευλογημένη από τον Κύριο χρονιά, με υγεία, ευημερία, πρόοδο και προκοπή. 

Ο Σεβ. συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού και το Δ.Σ. για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές τους, ώστε τα παγκοσμίου φήμης δημοφιλή πρώιμα κηπευτικά της Ιεράπετρας να έχουν κατακτήσει τις αγορές του εσωτερικού και ο παραγωγός να εισπράττει την υπεραξία τους. Ευχήθηκε δε ολόθυμα να έχουν όλες τις ευλογίες του Θεού για να μπορούν να εργάζονται την ευλογημένη γη του τόπου μας και να παράγουν ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος, συγχαίροντας τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συνεταιρισμού για την άριστη και ποιοτική εργασία τους.

Την τελετή χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Γαϊτάνης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία και την υποδειγματική δουλειά του Συνεταιρισμού, τονίζοντας ότι ο τόπος έχει ανάγκη από τέτοιου είδους συλλογικές και ομαδικές προσπάθειες.

Εκ μέρους του Συλλόγου ο Πρόεδρος κ. Νεκτάριος Παπαδάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την παρουσία του και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και χρόνια πολλά, σημειώνοντας ότι παρόλα τα προβλήματα και τις εγγενείς δυσκολίες οι σαράντα περίπου συνεταιρισμένοι αγρότες καταβάλλουν καθημερινά τινάνειο αγώνα για να μπορούν τα προϊόντα να είναι εμπορεύσιμα και ανταγωνιστικά στις εγχώριες αγορές.

Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας Κεντρίου πρωτ. Γεώργιος Κανάρης, ο Εφημέριος Ενορίας Ελεούσας και Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, και Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας κ. Χρυσοβαλάντης Λιανάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας κ. Εμμνουήλ Μιχελαράκης, τα μέλη του Συνεταιρισμού με τις οικογένειες τους. Ακολούθησε κρητικό γλέντι και πλούσιο κέρασμα.