Ο Σεβ. κ. Κύριλλος σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με εκπροσώπους Φορέων της Ιεράπετρας για θέματα του Νοσοκομείου

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με εκπροσώπους Φορέων της Ιεράπετρας για θέματα του Νοσοκομείου
Ημερομηνία δημοσίευσης 18.11.2022

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα και εκπροσώπων της περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας για θέματα του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας της πόλης. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλος, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, καθώς και οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπής Υγείας του Δήμου κ.κ. Μπινιχάκης και Σαραντώνης αντίστοιχα. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου και η Διευθύντρια του Γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού, κ. Λίλιαν – Βενετία Βιλδιρίδη. 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός ανακοίνωσε την έγκριση πρόσληψης 3 θέσεων Ιατρικού επικουρικού προσωπικού ειδικοτήτων Καρδιολογίας, Αναισθησιολογίας και Ακτινολογίας για διάστημα 36 μηνών, την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου, καθώς και τη διερεύνηση ένταξης λοιπών κτιριακών υποδομών. Συζητήθηκε, επίσης, η συμμετοχή του Αναπληρωτή Διοικητή της Μονάδας της Ιεράπετρας στο Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου. 

Όπως, δήλωσαν όλοι οι μετέχοντες στην παραπάνω σύσκεψη, κοινός στόχος και προσδοκία είναι να υλοποιηθούν περισσότερες δράσεις, να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα και να συνεχίσει η ενίσχυση του νοσοκομείου, ώστε να μπορεί να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε όλη την νοτιοανατολική Κρήτη.