Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Xριστοφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Παχείας Άμμου Ιεράπετρας.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Xριστοφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Παχείας Άμμου Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 08.05.2022

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου 2022 ο Μέγας Αρχιερατικός  Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ναό της Ενορίας Παχείας Άμμου Ιεράπετρας. 

Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από πλειάδα Κληρικών της περιοχής.

Κατά την εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο συναξάρι του δύσμορφου και άγριου στην εξωτερική εμφάνιση αγίου και ειδικότερα στην κατήχησή του από τον άγιο Βαβύλα, στη θαυμαστή μεταστροφή του Ρέμπροβου σε Χριστοφόρου, καθώς αξιώθηκε να μεταφέρει στους ώμους του τον ίδιο τον Χριστό ως μικρό παιδί, στο πρώτο θαύμα που επιτέλεσε αλλά και στο μαρτύριο του επί αυτοκράτορος Ρώμης Δεκίου. 

Επίσης ο Σεβ. αναφέρθηκε στην ανέγερση του εορτάζοντος ναού σε κομβικό σημείο πλησίον της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας, σε μια εποχή που αποδομούνται τα σύμβολα και οι αξίες, και σημείωσε ότι οι άγιοι Μάρτυρες της πίστεώς μας είναι μιμητές του Χριστού και οι αψευδείς μάρτυρες της Ανάστασης Του, οι φίλοι, οι βοηθοί μας και φωτεινοί οδοδείκτες πορείας. Τέλος ευχήθηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Χριστοφόρος, ο προστάτης των οδηγών και των αυτοκινητιστών, να σκεπάζει και να προστατεύει όλους τους διερχόμενους οδηγούς και να πρεσβεύει στον Αναστάντα Κύριο για την ανάπαυση των θυμάτων της ασφάλτου, καθώς η Κρήτη κατέχει την αρνητική πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα και εκκρεμεί η κατασκευή του νέου Β.Ο.Α.Κ., και να χαρίζει σε όλους υγεία και δύναμη για να αγωνιζόμαστε να γίνουμε και εμείς κατά χάριν Χριστοφόροι, εφαρμόζοντας το θέλημα του Θεού στη ζωή μας.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Ηγούμενος της Ι. Μονής Φανερωμένης Ιεράπετρας και Εφημέριος της Ενορίας Παχ. Άμμου Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, ο Αιδεσιμ. π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκης, Εφημέριος της Ενορίας Καβουσίου, ο Οσιολ. Ιερομόναχος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, Αδελφός της Ι. Μονής Φανερωμένης και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου κ. Γεώργιος Ραπάνης και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη λειψανοθήκη με τεμάχια ιερών λειψάνων του εορταζομένου αγίου καθώς και του προστάτου της Ενορίας Αγίου Νικολάου.