Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Κουτσουρά.
Ημερομηνία δημοσίευσης 26.04.2022

Μέσα στην αναστάσιμη λαμπρότητα και το ευφρόσυνο κλίμα πανηγύρισε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, εορτή της μνήμης της  Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Κουτσουρά.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, καθώς και στα πολυάριθμα θαύματα που επιτέλεσε στην Έφεσο. Επίσης αναφέρθηκε στην αρετή και το χάρισμα της ειρήνης μέσα στην Ορθόδοξη διδασκαλία και τόνισε ότι οι περισσότερες αιτήσεις στην λατρεία της Εκκλησίας μας έχουν ως βασικό αίτημα την πολυπόθητη ειρήνη. Ειρήνη την εμή δίδωμι υμίν, είπε ο Κύριος στους μαθητές του πριν το πάθος και με το ειρήνη πάσι τους χαιρέτισε όταν εμφανίστηκε ενώπιόν τους μετά την Ανάσταση. Ειρήνη είναι όμως και το ζητούμενο στις μέρες μας στον μαινόμενο ακόμη πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ ομοδόξων αδελφών μας. Τέλος, ο Σεβ. ευχήθηκε διαρκή την ειρήνη του Αναστάντος Κυρίου από τον Άρχοντα της Ειρήνης και την όντως ειρήνη σε όλους με τις πρεσβείες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης της θαυματουργού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσ. Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ε΄ Αρχιερατ. Περιφέρειας και Εφημέριος της Ενορίας Λιθινών, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Στ΄ Αρχιερατ. Περιφέρειας και Εφημέριος της Ενορίας Μάυρου Κολύμπου, ο Αιδεσ. Μηνάς Κρητικός, Εφημέριος της Ενορίας Κουτσουρά και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. 

Στην πανήγυρη του ναού παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο τέως Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης και Νεκτάριος Παπαδάκης και πολλοί πιστοί της περιοχής.