Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Αρμένων Σητείας.

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Αρμένων Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 09.11.2021

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό πανηγύρισε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως, ο ομώνυμος Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Αρμένων Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβ. με απλό και μεστό λόγο αναφέρθηκε στον βίο, τα χαρίσματα και τα θαύματα του νεοφανούς αγίου του 20ού αιώνα, υπογραμμίζοντας ότι ήταν ό άνθρωπος του Θεού και ο άγιος της συγχωρητικότητας, της αγάπης, της ταπείνωσης και της προσευχής, που πρώτος εκείνος εφάρμοζε στον εαυτό του το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Κανείς άλλος άγιος δεν εκδιώχθηκε και συκοφαντήθηκε από τους ανθρώπους σε τέτοιο βαθμό, όσο ο άγιος Νεκτάριος, και γιαυτό χαριτώθηκε τόσο πολύ από τον Θεό. Γιαυτό επιτελεί καθημερινά τόσα θαυμαστά σημεία, γιαυτό αγγίζει κάθε πονεμένη και ταλαιπωρημένη ψυχή, γιαυτό οι άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης τρέχουν καθημερινά στον τάφο του για να προσκυνήσουν τα άγια λείψανά του και να λάβουν την ευλογία του. Γιατί είναι παγκόσμιος και οικουμενικός άγιος. Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην παρουσία τεμαχίου του χαριτόβρυτου ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, που κόμισε ο ίδιος από την Ιεράπετρα και τέθηκε σε προσκύνηση των προσερχομένων ευσεβών χριστιανών, ευχήθηκε δε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά με τις πρεσβείες, την προστασία, την ευλογία και την ενίσχυση του εορταζομένου αγίου.

Στην ακολουθία του Όρθρου και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Εφημέριος της Ενορίας Αρμένων Οικονόμος Σπυρίδων Βασιλάκης, καθώς και ο Ιερολ. Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, και παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρμένων κ. Ιωάννης Πορταράκης, οι ενορίτες και άλλοι κάτοικοι της  περιοχής.