Η εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου.

Η εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου.
Ημερομηνία δημοσίευσης 21.06.2021

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας την Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής. 

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου Σητείας. Ακολούθως προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, αναγιγνώσκοντας κατά την τάξη τις Ευχές της Γονυκλισίας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην ακολουθία του Εσπερινού της Γονυκλισίας μετείχαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσ. Εφημέριος της Ενορίας Πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης και ο Εφημέριος Ενορίας Κρυονερίου και του οικισμού Αγκαθιάς Οικονόμος π. Εμμανουήλ Μαρκάκης.

Μετά την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά και ευλογημένα με τη χάρη, τή δύναμη και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος.

Εκκλησιάστηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου κ. Νίκος Χατζηδάκης, οι εκπρόσωποι του Δημάρχου Σητείας Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Αϊλαμάκης, Νικόλαος Μακρυνάκης και Ελένη Πλατανάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γέωργιος Τσιφετάκης και Κωνσταντίνος Ξενικάκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Νικολάου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Γιάννης Μαρίνος, ο πρ. Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης, ο Λιμενάρχης Σητείας κ. Γιάννης Ψαράκης, εκπρόσωπος του Διοικητού της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Πλωτάρχης Μάκης Φελεμέγκας και πολλοί ενορίτες του Παλαικάστρου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.